Kombi Teknik Bilgiler
Kombi bakımı her yıl yaptırılmalıdır.
Kombi su basıncı 1,5 bar olmalıdır.
Kombi kırmızı ışık yanıyor ise reset düğmesine 3 saniye basınız.
Kombi arızaları için orijinal yedek parça kullanılmalıdır.
Kombi basıncı 3 civarına gelir ise su akıtması normaldir.
Kombi bakımı aksatılır ise son petekler iyi ısınmaz.
Su doldurma musluğu çoğunlukla mavi renkte ve kombi içindedir.
Petek suyunu boşaltmak petekleri temizlemez.
Petek hava yapmış ise, peteğin sol ya da sağ yarısı ısınmaz.
Kombi için tavsiye, en az 3 petek kullanılmalıdır.
Doğal gaz vanası, boru ile aynı hizada olmalıdır, aksi takdirde kapalı demektir.
Doğal gaz acil telefonu 187 arayınız..
Kombi Su Basıncı Neden Düşer?
Kombi su basıncı neden düşer, kombi bağlantıları ya da petek bağlantılarından kaçıran su sızması sonucu basınç kaybı yaşanır. Kombiler su ile çalışan bir alettir. Yani bir anlamda bu kombide eğer su yoksa, kombinin de çalışmayacağı anlamına gelir. Kombi de su olup olmadığını, varsa ne kadar su olduğunu kombi üzerinde basıncı gösteren göstergeler aracılığıyla görmek mümkündür. Aksi takdirde kombi arıza yaptığı düşünülür ve yetkili servis talebi oluşturularak kombi servisi çağırılması gerekir
Kombi Su Basıncı Neden Yükselir?
Kombi su basıncı yükselmesi su ile ilgili bazı parçalarda arıza meydana gelmesi engel olunamayan basınç artmasından kaynaklanır. Kış aylarında ısınmamızı sağlayan en önemli aletlerden biri de kombi cihazlarıdır. Çoğu zaman kombi arızası meydana geldiğinde ne yapacağımızı bilemeyiz. Kombiler su, elektrik ve gaz sistemlerinin birlikte bir düzen içerisinde çalışmasıyla iş yaparlar. Bu sistemlerden birinde meydana gelen arıza, sistemin ya hiç çalışmamasına ya da verimin düşmesine sebep olur.
Kombi Neden Ses Yapar?
Kombi ses yapması, zamanında bakım yapılmaması ve ses yapabilecek parçaların arızalanmış olmasından kaynaklanır. Kombi parçaları arasında pervaneli ya da motorlu kısımlar vardır. Bu parçalar kombi çalıştığı sürece çalışma eğilimindedirler. Bu parçalarda zaman içerisinde meydana gelen deformasyonlar ve yine kireçlenmeler, kombinin çalışması sırasında ses çıkarmasına neden olur.
Kombi Neden Su Almaz?
Kombiye su dolmuyorsa, basınç yetersizliği ya da su doldurma vanası arızalı olabilir. Kombiler su, elektrik ve gaz sisteminin birlikte çalıştığı karmaşık sistemler birliğidir. Kombinin verimi bu 3 sistemin birlikte uyum içerisinde çalışmasına bağlıdır. Eğer birinde sorun varsa kombi çalışmaz. Su sistemi kombi için çok önemlidir. Daha doğru ifade etmek gerekirse, kombide su olmazsa kombi çalışmaz. Bu nedenle, bazı sebeplere bağlı olarak kombi basıncı, yani kombinin suyu azalırsa, kombiye dışarıdan su vermek gerekir. Ancak, bazı durumlarda kombiye su verebilmek mümkün olmaz.